Vuoden omaishoitaja

Vuoden omaishoitaja 2019 on Martti Kuusiniemi Evijärveltä.
Martti Kuusiniemi Evijärveltä valittiin vuoden 2019 omaishoitajaksi


Järviseudun Omaishoitajat ry valitsee vuosittain toiminta-alueensa kunnista vuoden omaishoitajan. Valinnan perusteina yhdistys painottaa omaishoitotilanteen kestoa ja sitovuutta sekä omaishoitajan aktiivisuutta ja kykyä huolehtia myös omasta hyvinvoinnistaan.

Vuoden 2019 omaishoitajana palkittiin Martti Kuusiniemi Evijärveltä. Omaishoitajayhdistyksen puheenjohtaja Terttu Lakaniemi luovutti huomionosoituksen syyskokouksen yhteydessä Vimpelissä 12.11.2019. 

Martti kertoi, että ensireaktio huomionosoituksesta oli epäilevän kielteinen. Mieleen tuli ajatus, että joku toinen omaishoitaja ansaitsee varmasti tittelin ennen häntä. Kun uutista sai ajan kanssa hieman sulatella mielessään, myöntyi jo pohtimaan, että miksen myös minä voisi olla vuoden omaishoitaja. Valinta vuoden omaishoitajaksi on minulle lopulta kunnia-asia, kommentoi Martti huomionosoitusta vastaanottaessaan.

Martti Kuusiniemi perheineen on ollut vuosien ajan aktiivisesti mukana Järviseudun Omaishoitajayhdistyksen toiminnassa. Hän on luotsannut Järviseudun alueella kokoontuvaa miesomaishoitajien ryhmää ja toiminut myös FinFami Etelä-Pohjanmaan yhdistyksessä vertaisohjaajana sekä hallituksen jäsenenä parinkymmenen vuoden ajan. Martti oli aikoinaan mukana perustamassa omaa yhdistystä alueen mielenterveysomaisille. Vanhemmilla, joilla on erityistä tukea ja huolenpitoa tarvitseva lapsi, omaishoitajuus on elämän mittainen matka. Tuolla matkalla ajankohtainen tieto omaishoitoon liittyvissä asioissa ja vertaisilta saatava tuki ovat ensiarvoisen tärkeitä.