Tukea, neuvoa, toimintaa

Neljä iäkästä naista juttelevat ja istuvat ulkona penkillä ja yksi nainen istuu rollaattorin päällä.

Omaishoito voi olla käsitteenä ja ilmiönä monelle tuttu, mutta sen eri muodot ja sitä määrittävät lait ja säädökset voivat hämmentää. Tässä osiossa kerrotaan omaishoitajuuteen liittyvistä eri asioista.

Järviseudun Omaishoitajat ry toimii omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa tukena ja neuvonantajana. Yhdistyksen toiminta-alueena on viisi kuntaa: Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Soini ja Vimpeli. Toiminta-ajatuksena on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa aseman parantaminen ja tukeminen. Tarkoituksena on myös kehittää omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen suunnattuja palveluita ja tukitoimia yhdistyksen toiminta-alueella. Lisäksi tarkoituksena on edistää omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa toimintakykyä ja hyvinvointia. Järviseudun yhdistyksen toiminta on tarkoitettu myös heille, jotka eivät saa omaishoidon tukea.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai kaipaat neuvoja, voit soittaa omaistoiminnanohjaajille Pialle p. 044 299 1001 tai Tiinalle p. 045 327 5441. Voit myös soittamalla varata henkilökohtaisen keskusteluajan ohjaajan kanssa.

Testaa oletko omaishoitaja. Tietoa ja tukea saat Järviseudun Omaishoitajayhdistyksen työntekijöiltä.